Weer naar school!

18 augustus 2020
Bij de start van dit nieuwe schooljaar bezocht journaliste Sanne Bruinsma van De Flevopost onze CBS Horizon. Zij schreef daarover onderstaand artikel. 

Preview foto
De scholen in Lelystad zijn weer begonnen! Na zes weken van relaxen, spelen en genieten van het heerlijke weer, mogen alle schoolgaande kinderen weer lekker in hun eigen klas aan de bak. Of beter gezegd...... moeten, want óók de leerplichtambtenaar gaat vanaf deze week flink aan de slag.

 

Fysiek in de klas aanwezig

Daar waar voor de vakantie het thuis houden van een kind, in verband met angst voor corona, nog regelmatig door de vingers werd gezien, moeten alle kinderen vanaf nu echt fysiek in de klas aanwezig zijn. Enkel leerlingen van wie gezinsleden tot een risicogroep behoren, kunnen -in overleg met de leerplichtambtenaar- worden vrijgesteld van fysiek onderwijs.

"Gelukkig zitten bij ons alle kinderen die aanwezig horen te zijn, ook echt op hun plekje in de klas", vertelt Erik van Faassen, directeur van CBS Horizon in Lelystad. "Zowel ouders als kinderen zijn, helemaal na zes weken vakantie, wel weer klaar voor wat regelmaat."

 

Continurooster

Op veel scholen zijn de schooltijden weer als vanouds, is overblijven mogelijk en mogen ouders het schoolplein op. Toch heeft Horizon er juist voor gekozen een aantal van de aanpassingen van voor de zomervakantie te blijven hanteren. "In goed overleg hebben wij besloten het continurooster aan te blijven houden. Zowel de school zelf als een heel groot gedeelte van de ouders ervaren dit rooster als erg prettig. En het stukje digitaal leren is goed bevallen; hier gaan wij ook zeker mee verder!"

 

Ouders buiten de hekken

Daarnaast vraagt CBS Horizon de ouders en verzorgers nog steeds zoveel mogelijk buiten de hekken van het schoolplein te blijven. "Andere scholen binnen Lelystad hebben deze maatregel versoepeld, maar wij blijven dit voorlopig toch nog even aanhouden. Natuurlijk mogen de ouders van de nieuwelingen deze week even met hun kind het schoolplein oplopen, zo streng zijn wij nu ook weer niet. Maar we vragen de overige ouders en verzorgers 'achter het hek' te wachten. Dit vooral om de gezellige gesprekjes op het schoolplein, waarbij je de afstand toch snel vergeet, te voorkomen."

 

Erik kijkt met veel plezier en positiviteit uit naar dit nieuwe schooljaar. "De kinderen zijn enorm blij dat ze weer naar school kunnen en herenigd zijn met hun vriendjes en vriendinnetjes. Supermooi om te zien. En uiteraard hoop ik dat we geen aanscherping van de maatregelen meer krijgen. Een kind hoort gewoon lekker naar school te kunnen gaan, toch?", besluit de directeur.

Onze scholen