Leerkrachten KC Het Mozaïek getraind in mediakunst en creativiteitsontwikkeling

14 december 2020
Afgelopen maandag vond bij KC Het Mozaïek in Lelystad de teamtraining Mediakunst en creativiteitsontwikkeling plaats. FleCk-trainers Allerd van den Bremen en Mieke Dols gingen in een ochtend met het voltallige team op interactieve wijze aan de slag met de vraag hoe je met mediakunstlessen creativiteit bij leerlingen kunt stimuleren.

Preview foto
In het eerste deel van de training werd het team meegenomen in het traject Mediakunst & Techniek, waarin de school participeert. In dit project verkennen FleCk, De Meerpaal, Kubus en twee leerkrachten van basisscholen De Tjotter, Het Mozaïek en De Windroos de mogelijkheden van mediakunst in de context van techniekonderwijs. Dit doen ze aan de hand van de methodiek van design thinking, een methode om producten of diensten te ontwikkelen met een klantbril op. De vragen ‘Hoe werkt precies de methodiek die in het driejarige traject wordt gehanteerd, en wat kun je verstaan onder Mediakunst?’ zijn de vragen die in het eerste deel van de training centraal stonden.

 

Klik op de link om het hele artikel te lezen: 

https://www.cultuureducatieflevoland.nl/nieuws/leerkrachten-het-mozaiek-getraind-in-mediakunst-en-creativiteitsontwikkeling/

 

Onze scholen