Home | Nieuws SCPO
 

Nieuwsoverzicht SCPO - pagina 8

29 mei 2017

Manifest PO in Actie

In het manifest 'Vijf voor twaalf' van het initiatief PO in Actie staat onder andere dat de salarissen in het primair onderwijs op het niveau moeten komen te liggen van die in het voortgezet onderwijs. Ook moet de werkdruk omlaag, omdat er in het primair onderwijs veel burn-outs zijn. 
Lees verder ›
17 mei 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (5)

Hoop is de ultieme menselijke kracht en het tegenovergestelde van angst. In onzekere tijden is het belangrijk dat we hoop als bron voor succes, veerkracht en geluk goed begrijpen. Hoop is universeel, ongeacht leeftijd, geslacht of inkomen. 
Lees verder ›
08 mei 2017

Lelystad hoogbegaafd

Hoogbegaafde kinderen binnen het regulier basisonderwijs in Lelystad houden. De schoolbesturen van SchOOL, SKO, SCPO en de Gemeente zetten voor dit doel een proefproject op. Het idee is om binnen het basisonderwijs één dag per week specifieke lessen aan te bieden op drie locaties in Lelystad. 
Lees verder ›
14 april 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (4)

De vorige Amerikaanse president, Barack Obama woont volgende maand de ‘Kirchentag’ in Berlijn en Wittenberg bij. Dat evenement wordt om het jaar gehouden en is de grootste kerkelijke happening van Duitsland. De ‘Kirchentag’ staat dit jaar in het teken van het 500-jarig jubileum van de Reformatie. Bij de ‘Brandenburgse Poort’ gaat bondskanselier Angela Merkel in gesprek met Barack Obama over democratie en het nemen van verantwoordelijkheid. 
Lees verder ›
24 maart 2017

Mooi nieuw schoolplein IKC Het Mozaïek

Vrijdagmorgen 24 maart is het vernieuwde brede schoolplein van IKC Het Mozaïek feestelijk geopend door burgemeester Ina Adema. Het schoolplein heeft een frisse, open en natuurlijke uitstraling gekregen en is nadrukkelijker met de buurt verbonden. Voor de kinderen van IKC Het Mozaïek, een samenwerking van SCPO Lelystad en GO! Kinderopvang, betekent dit dat hun natuurlijke behoefte om te spelen wordt gestimuleerd.
Lees verder ›
17 maart 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (3)

Onderwijsvernieuwing is van alle tijden en staat permanent op de agenda. Het is ook goed dat we blijvend uitgedaagd worden om na te denken over de vraag waar onderwijs over zou moeten gaan. Een mooi voorbeeld vind ik de lerende beweging 'Operation Education' van Claire Boonstra. 
Lees verder ›
28 februari 2017

Start pilot extra beweegaanbod in de Waterwijk

Onderzoek toont aan dat mensen die veel bewegen meer energie, minder overgewicht en betere (school)prestaties hebben. Het is daarom belangrijk om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten.
Lees verder ›
15 februari 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij"(2)

"Opvoeding en democratie zijn broertje en zusje, omdat de vrijheid een mogelijkheid is die in het samenleven met anderen geleerd moet worden".

Dit citaat van pedagoog Kees Boeke (1884-1966) is wat mij betreft om meerdere redenen actueler dan ooit. Laat ik mij tot de invalshoek van het onderwijs beperken.

 

"Al lerende leren wij"(2)

10 februari 2017

Jan Korf nieuw lid Raad van Toezicht SCPO

De Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) te Lelystad heeft per 7 februari 2017 in de persoon van Jan Korf een nieuw lid van de Raad van Toezicht.
Lees verder ›
16 januari 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij"

We zijn het nieuwe jaar 2017 hoopvol begonnen. In ons koersplan hebben we hoop omschreven als 'optimisme met opgestroopte mouwen'. We zullen zowel het optimisme als die opgestroopte mouwen hard nodig hebben, omdat we leven in een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en algehele verharding van de maatschappij. Door internet en de (sociale) media krijgen deze negatieve aspecten meer aandacht dan ooit. Terwijl er ook heel hoopvolle dingen gebeuren. 

 

                                                "Al lerende leren wij"                       

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Onze scholen