Home | Nieuws SCPO
 

Nieuwsoverzicht SCPO - pagina 7

03 november 2017

Studiedag schoolleiders en intern begeleiders

De aanwezigheid van de intern begeleider op nagenoeg elke Nederlandse basisschool lijkt het bewijs van een doorslaand succes, of in ieder geval een absolute randvoorwaarde. Ook binnen de scholen van SCPO Lelystad zien we de meerwaarde van de intern begeleider. 
Lees verder ›
19 oktober 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (9)

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen ontdekken. De meeste dingen leren ze door ze gewoon te doen. Zo leren ze fietsen letterlijk met vallen en opstaan. Hun vaardigheid wordt verbeterd door training en ervaring. Langzaam maar zeker wordt hun wereld een beetje groter en willen ze nieuwe dingen onderzoeken. 
Lees verder ›
06 oktober 2017

Geslaagde studiemiddag SCPO

Op 4 oktober jl. hield SCPO Lelystad haar jaarlijkse studiemiddag voor alle medewerkers, in Congrescentrum De Pijler. 

De aftrap van deze middag werd verzorgd door mevrouw Elly van Wageningen, wethouder van de Gemeente Lelystad voor onder andere onderwijs en jeugdhulp.

 
Lees verder ›

20 september 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (8)

Steeds meer scholen beraden zich over de vraag welke bagage zij de leerlingen van nu mee willen geven om in de toekomstige maatschappij optimaal te kunnen werken, leven en functioneren. 
Lees verder ›
08 september 2017

NewCityKidz van start op 3Sprong

Het project NewCityKidz is donderdag 7 september van start gegaan op CBS 3Sprong. Bij de aftrap op school las onderwijswethouder Elly van Wageningen een opdrachtbrief voor, waarna de kinderen een bezoek brachten aan de expositie '50 jaar Lelystad' in het Nieuw Land museum (Batavialand).
Lees verder ›
30 augustus 2017

De scholen zijn weer begonnen!

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. 
Lees verder ›
19 juli 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (7)

De zomervakantie biedt ons tijd voor ontspanning en onthaasting, én voor bezinning en reflectie. Geen overbodige luxe in een tijd waarin we vooral worden aangesproken op de effectiviteit en efficiëntie van ons onderwijs. 
Lees verder ›
14 juli 2017

Nieuwe directeur CBS Ichthus

Het bestuur van SCPO Lelystad is verheugd mee te kunnen delen dat we er in geslaagd zijn voor onze CBS Ichthus een nieuwe directeur/schoolleider te benoemen. 
Lees verder ›
07 juli 2017

Project 'Lelystad Hoogbegaafd' officieel van start

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting SchOOL, SKO en SCPO Lelystad is het project 'Lelystad Hoogbegaafd' officieel van start gegaan. 
Lees verder ›
16 juni 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (6)

Er wordt de afgelopen jaren regelmatig gesproken over ‘21st century skills’. Onder die grote paraplu vallen bijvoorbeeld kritisch denken, creativiteit, probleemoplossen, zelfregulering, samenwerken en communiceren. 
Lees verder ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Onze scholen