Home | Nieuws SCPO
 

Nieuwsoverzicht SCPO - pagina 6

20 april 2018

Eerste kwartaalbericht 2018

Het jarenlang overvragen en onderwaarderen van het primair onderwijs, de lage bekostiging en een beginnend lerarentekort hebben hun tol geëist. De prestaties van leerlingen blijven geleidelijk dalen en de kwaliteitsverschillen tussen scholen zijn groot, zo blijkt uit de Staat van het Onderwijs, het jaarlijkse rapport van de Inspectie van het Onderwijs dat beschrijft hoe het onderwijs ervoor staat.
Lees verder ›
04 april 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (14)

Het manifest ‘Stop dit lerarenregister’ is binnen een week ondertekend door ruim 135 schoolbestuurders, die samen ruim 1700 scholen besturen en het werkgeverschap vervullen van bijna 38.000 leerkrachten in het basisonderwijs (ruim 25%).
Lees verder ›

12 maart 2018

SCPO kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren

Op vrijdag 9 maart jl. heeft André Kuipers een Collegetour gegeven voor bijna 600 achtstegroepers uit heel Flevoland, in het Agoratheater in Lelystad. Daarnaast heeft de ondertekening van de intentieverklaring “Flevoland kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren” plaatsgevonden. 
Lees verder ›
07 maart 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (13)

SCPO is een lerende organisatie. Het begrip ‘lerende organisatie’ kwam in de jaren negentig van de vorige eeuw op. Men sprak daarbij van instituties als olifanten en dat je die aan het dansen moest zien te krijgen.
Lees verder ›
16 februari 2018

Scholen SCPO Lelystad actief met NewCityKidz

Het project NewCityKidz loopt bijna ten einde. Ruim 750 basisschoolleerlingen hebben gewerkt aan de maquette van hun toekomstig Lelystad. Alle ontworpen en gebouwde maquettes van deze leerlingen worden als een geheel tentoongesteld in de FlevoMeer Bibliotheek, van donderdag 22 februari tot en met zaterdag 3 maart.
Lees verder ›
08 februari 2018

CBS 3Sprong bouwt letterlijk aan de toekomst

Het schooljaar was nog maar amper begonnen, of de leerlingen van CBS 3Sprong startten met het project ‘Bouw je eigen woonwijk’ in het kader van ’50 jaar Lelystad’. In de 10 weken daarna is er door alle groepen van de school heel hard gewerkt met het thema Bouwen. Dat heeft geresulteerd in een mooie tentoonstelling als afsluiting.
Lees verder ›
19 januari 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (12)

“Aan het einde van de dag telt maar één ding: heb je elk kind gezien? En heeft elk kind dat gevoeld?“ Dit citaat is geschreven door een betrokken leerkracht en geeft kernachtig weer hoe belangrijk het is dat elk kind zich gezien, gewaardeerd en gestimuleerd voelt.
Lees verder ›
21 december 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (11)

“Waarom kan een mens niet afwisselend groot en klein zijn? Zoals er winter is en zomer, dag en nacht, slapen en waken? Niemand zou zich er over verbaasd hebben als het inderdaad zo was; dan zouden volwassenen en kinderen elkaar wel beter begrijpen." 
Lees verder ›
01 december 2017

Sterrenschool Het Mozaïek wint pepernotenrekentoernooi ISG Arcus

Het team van Sterrenschool Het Mozaïek mag zich de trotse winnaar noemen van het pepernotenrekentoernooi, uitgeschreven door ISG Arcus. Maar liefst twintig scholen uit Lelystad namen deel aan het toernooi.
Lees verder ›
20 november 2017

Maandbericht november

Elke school belooft leerlingen en ouders dat er goed onderwijs wordt gegeven. En elke school is blij als de Inspectie na afloop van een bezoek zegt dat de kwaliteit van het onderwijs op school goed is.

Opmerkelijk is dat het gesprek over wat dan precies goed onderwijs is, zelden wordt gevoerd. 
Lees verder ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Onze scholen