Home | Nieuws SCPO
 

Nieuwsoverzicht SCPO - pagina 5

01 november 2018

Maandbericht (19) - Energie als voorwaarde voor succes

Organisaties zijn, mede door de laatste economische crisis, meer 'mean en lean' geworden. De werkprocessen die er voor zorgen dat er kwaliteit aan klanten wordt geleverd, hebben veel aandacht gekregen.
Lees verder ›
10 oktober 2018

Geslaagde studiemiddag SCPO Lelystad

Op 3 oktober jl. werd de jaarlijkse studiemiddag voor alle medewerkers van SCPO in congrescentrum De Pijler gehouden. De middag stond in het teken van betekenisvol onderwijs én betekenisvol evalueren en verantwoorden. 
Lees verder ›
09 oktober 2018

Integraal Kindcentrum Het Mozaïek krijgt één directeur

Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) Lelystad en GO! Kinderopvang hebben bij IKC het Mozaïek in de Kempenaar een bijzondere en unieke stap gezet in de samenwerking tussen onderwijs en opvang. Vanaf 1 september is Ingeborg Gels de nieuwe directeur van het héle IKC.

 
Lees verder ›

11 september 2018

Maandbericht (18): Plezier in bewegen

Wie op jonge leeftijd plezier ervaart in sporten en bewegen, ontwikkelt dikwijls een actieve leefstijl op latere leeftijd. Er zijn bovendien aanwijzingen dat bewegen een positieve invloed heeft op onderwijsprestaties.
Lees verder ›
20 juli 2018

Afscheid en nieuw begin (2)

Dit schooljaar nadert nu echt zijn eind. Gelukkig hebben we binnen SCPO Lelystad de vaste vacatures nog voor de zomervakantie kunnen invullen. Op directieniveau willen we graag nog een wisseling van de wacht communiceren.
Lees verder ›
13 juli 2018

Maandbericht - "Al spelende leren wij"(17)

‘Leren voor het leven’ spreekt mij aan. Daar gaat het om: onderzoeken, leren, ontwikkelen en het beste uit jezelf en je omgeving halen!
Lees verder ›
12 juli 2018

Afscheid en nieuw begin (1)

Het schooljaar 2017-2018 nadert zijn eind. Dat betekent dat we afscheid nemen van mensen die zich met hart en ziel ingezet hebben binnen SCPO Lelystad. Aan de andere kant verwelkomen we ook nieuwe gezichten die hun (meer)waarde graag willen toevoegen aan SCPO Lelystad.

 
Lees verder ›

07 juni 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (16)

Durf te zijn! Durf te delen! Durf te doen!

Vaak zijn we in het onderwijs geneigd dingen goed te willen doen, zo niet perfect. En als dit niet lukt, voelen we dat soms zelfs als falen. Terwijl we leerlingen juist willen leren dat ze fouten mogen maken en goed genoeg zijn zoals ze zijn. Zijn we eigenlijk geen beter voorbeeld voor leerlingen als we ons kwetsbaar opstellen?
Lees verder ›

25 mei 2018

SCPO Lelystad en de AVG

Nieuwe privacywet van kracht

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe, aangescherpte Europese privacywet van kracht. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is ‘een last voor scholen’, zo schrijft De Telegraaf. Zij moeten namelijk extra discreet omgaan met privacy van leerlingen.
Lees verder ›

16 mei 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (15)

Ruimte voor eigenheid

Het ontdekken en gebruiken van de eigen vrije ruimte is voor (bijna) ieder individu een opgave. De huidige tijd vraagt om mensen die autonoom kunnen denken en handelen, maar tegelijkertijd is de cultuur van meten aan collectieve maatstaven tot diep in het onderwijs doorgedrongen. 

 
Lees verder ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Onze scholen