Home | Nieuws SCPO
 

Nieuwsoverzicht SCPO - pagina 2

30 mei 2022

Een kind is meer dan rekenen en taal

Als het gaat over de opdracht van burgerschapsvorming, dan wordt er al snel naar de school gekeken. Dat is niet verwonderlijk, want onderwijs speelt een belangrijke rol in de toerusting van kinderen en jongeren voor hun latere leven.

Functioneren in een democratische samenleving wijst de Onderwijsraad aan als de gemeenschappelijke, verplichte kern van het burgerschapsonderwijs. Kennis daarover en competenties daarvoor vormen de burgerschapsopdracht aan de scholen.
Lees verder ›

16 mei 2022

Focus op taal, rekenen en burgerschap

Jaarlijks toont de Inspectie van het Onderwijs de ontwikkelingen en trends in het onderwijs in het rapport ‘De Staat van het Onderwijs’.

 

Afgelopen jaar stond grotendeels in het teken van corona en de bijbehorende schoolsluitingen en afstandsonderwijs, zo opent ‘De Staat van het Onderwijs 2022’. De Inspectie zag daarbij een enorme inzet van leraren, schoolleiders en bestuurders. Maar door de voortgaande pandemie bleek het nog niet mogelijk om het onderwijs zo te renoveren dat de terugloop van de basisvaardigheden kan worden gestopt, zoals de Inspectie vorig jaar bepleitte. 
Lees verder ›

25 april 2022

Onderwijs aan kinderen uit Oekraïne

In Lelystad gaat het onderwijs aan de Oekraïense kinderen van start. Voor de meivakantie staat dit in het teken van kennismaken en vanaf 9 mei a.s. begint het onderwijsaanbod.
Lees verder ›
14 maart 2022

Positief oordeel Inspectie

Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de onderwijsinspectie ieder schoolbestuur in Nederland. In januari en februari 2022 heeft de Inspectie bij SCPO Lelystad onderzocht of de sturing door het bestuur op de kwaliteit van het onderwijs op de scholen op orde is, of er sprake is van deugdelijk financieel beheer en hoe dit bijdraagt aan de kernfuncties van het onderwijs.
Lees verder ›
28 januari 2022

SCPO Lelystad onderzoekt verduurzaming schoolgebouwen

SCPO Lelystad neemt als eerste schoolbestuur in Flevoland deel aan het project Duurzame Schoolgebouwen Flevoland. Gedeputeerde Cora Smelik en SCPO's voorzitter CvB Willem de Jager gaven gisteren op CBS Driestromenland het startschot voor de samenwerking.

Lees hier het persbericht van de Provincie over deze feestelijke bijeenkomst.
Lees verder ›

17 januari 2022

Nieuwbouwplannen voor ‘bijzonder' goed onderwijs

SCPO Lelystad heeft goedkeuring van het ministerie van Onderwijs voor het starten van een nieuwe school in de woonwijk Warande. Daarnaast wordt er samen met de Gemeente gewerkt aan het realiseren van vervangende nieuwbouw voor CBS De Schakel (Botter) en CBS De Wingerd (Voorhof). Dat is positief nieuws! 
Lees verder ›
22 december 2021

Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022!

We kijken terug op een bijzonder jaar. Een willekeurige greep: de bestorming van het Capitool, de invoering van een avondklok, het vastgelopen containerschip in het Suezkanaal, de start van het vaccineren, de vulkaanuitbarsting op La Palma, de start van het boosteren, de scholen toch weer eerder dicht en Nederland nogmaals in lockdown. 
Lees verder ›
15 december 2021

Vervroegde kerstvakantie

Vanwege de opmars van de omikronvariant en alle onzekerheden die daarmee gepaard gaan, sluiten onze basisscholen vanaf volgende week maandag de deuren voor een vervroegde kerstvakantie, vijf dagen eerder dan normaal.
Lees verder ›
25 november 2021

Lelystad stelt 10 woningen beschikbaar om lerarentekort aan te pakken

Lelystad geeft (een beetje extra) lucht voor wie een onderwijscarrière wil combineren met aantrekkelijk en betaalbaar wonen.

Daartoe heb ik namens de onderwijsbesturen mijn handtekening gezet onder een convenant, samen met wethouder Adam Elzakalai en directeur-bestuurder Martine Visser van Centrada.

 

Willem de Jager, bestuurder SCPO Lelystad

 

25 november 2021

 


Lees verder ›
03 november 2021

SCPO Lelystad steunt Resto VanHarte met flinke cheque

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte heeft op 1 november jl. een cheque van € 1.250,- ontvangen van SCPO Lelystad. Op SBO De Vogelveste heeft schooldirecteur Jan van der Wel de cheque overhandigd aan Resto-manager Manon Geerlings.
Lees verder ›
1 2 3 4 5

Onze scholen