Nieuws

25 maart 2019

Koken, smikkelen en smullen!

Op twee van onze scholen werd op 22 maart jl. een heerlijke maaltijd bereid!

Koken, smikkelen en smullen!

CBS Ichthus

Tv-kok London Loy was afgelopen vrijdag in Lelystad. Samen met de kinderen van groep 5/6 van basisschool Ichthus maakte hij in de keuken van wijkcentrum Zuiderzee de lekkerste gerechten.

London Loy kwam op initiatief van leerkracht Tim Grovenstein voor de tweede keer naar Lelystad. Twee jaar geleden kookte de tv-kok samen met de kinderen van de huidige groep 7/8 (toen groep 5/6 van Tim).

London was toen razend enthousiast en beloofde om nog eens te komen. De kok heeft zich aan zijn woord gehouden. En het eten was heerlijk!

 

IKC Het Mozaïek

Het was afgelopen vrijdag óók smullen en smikkelen geblazen in Integraal Kindcentrum Het Mozaïek. In het kader van nationale pannenkoekdag genoten alle kinderen van pannenkoeken in de, speciaal voor deze gelegenheid, tot restaurant omgetoverde middenruimte.

De pannenkoekenbakkers van de schoolraad hadden goed hun best gedaan voor de kinderen van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de basisschool. Directeur Ingeborg Gels: 'Hier vinden ouders, leerlingen, leerkrachten, leidsters en peuters elkaar; het is het centrale hart van ons IKC, en dat hart dat klopt!'