Nieuws - pagina 7

De scholen zijn weer begonnen!
30 augustus 2017

De scholen zijn weer begonnen!

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. 
Lees meer ›
Maandbericht -
19 juli 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (7)

De zomervakantie biedt ons tijd voor ontspanning en onthaasting, én voor bezinning en reflectie. Geen overbodige luxe in een tijd waarin we vooral worden aangesproken op de effectiviteit en efficiëntie van ons onderwijs. 
Lees meer ›
Nieuwe directeur CBS Ichthus
14 juli 2017

Nieuwe directeur CBS Ichthus

Het bestuur van SCPO Lelystad is verheugd mee te kunnen delen dat we er in geslaagd zijn voor onze CBS Ichthus een nieuwe directeur/schoolleider te benoemen. 
Lees meer ›
Project 'Lelystad Hoogbegaafd' officieel van start
07 juli 2017

Project 'Lelystad Hoogbegaafd' officieel van start

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting SchOOL, SKO en SCPO Lelystad is het project 'Lelystad Hoogbegaafd' officieel van start gegaan. 
Lees meer ›
Maandbericht -
16 juni 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (6)

Er wordt de afgelopen jaren regelmatig gesproken over ‘21st century skills’. Onder die grote paraplu vallen bijvoorbeeld kritisch denken, creativiteit, probleemoplossen, zelfregulering, samenwerken en communiceren. 
Lees meer ›
Manifest PO in Actie
29 mei 2017

Manifest PO in Actie

In het manifest 'Vijf voor twaalf' van het initiatief PO in Actie staat onder andere dat de salarissen in het primair onderwijs op het niveau moeten komen te liggen van die in het voortgezet onderwijs. Ook moet de werkdruk omlaag, omdat er in het primair onderwijs veel burn-outs zijn. 
Lees meer ›
Maandbericht -
17 mei 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (5)

Hoop is de ultieme menselijke kracht en het tegenovergestelde van angst. In onzekere tijden is het belangrijk dat we hoop als bron voor succes, veerkracht en geluk goed begrijpen. Hoop is universeel, ongeacht leeftijd, geslacht of inkomen. 
Lees meer ›
Lelystad hoogbegaafd
08 mei 2017

Lelystad hoogbegaafd

Hoogbegaafde kinderen binnen het regulier basisonderwijs in Lelystad houden. De schoolbesturen van SchOOL, SKO, SCPO en de Gemeente zetten voor dit doel een proefproject op. Het idee is om binnen het basisonderwijs één dag per week specifieke lessen aan te bieden op drie locaties in Lelystad. 
Lees meer ›
Maandbericht -
14 april 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (4)

De vorige Amerikaanse president, Barack Obama woont volgende maand de ‘Kirchentag’ in Berlijn en Wittenberg bij. Dat evenement wordt om het jaar gehouden en is de grootste kerkelijke happening van Duitsland. De ‘Kirchentag’ staat dit jaar in het teken van het 500-jarig jubileum van de Reformatie. Bij de ‘Brandenburgse Poort’ gaat bondskanselier Angela Merkel in gesprek met Barack Obama over democratie en het nemen van verantwoordelijkheid. 
Lees meer ›
Mooi nieuw schoolplein IKC Het Mozaïek
24 maart 2017

Mooi nieuw schoolplein IKC Het Mozaïek

Vrijdagmorgen 24 maart is het vernieuwde brede schoolplein van IKC Het Mozaïek feestelijk geopend door burgemeester Ina Adema. Het schoolplein heeft een frisse, open en natuurlijke uitstraling gekregen en is nadrukkelijker met de buurt verbonden. Voor de kinderen van IKC Het Mozaïek, een samenwerking van SCPO Lelystad en GO! Kinderopvang, betekent dit dat hun natuurlijke behoefte om te spelen wordt gestimuleerd.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8