Nieuws - pagina 5

Maandbericht -
13 juli 2018

Maandbericht - "Al spelende leren wij"(17)

‘Leren voor het leven’ spreekt mij aan. Daar gaat het om: onderzoeken, leren, ontwikkelen en het beste uit jezelf en je omgeving halen!
Lees meer ›
Afscheid en nieuw begin (1)
12 juli 2018

Afscheid en nieuw begin (1)

Het schooljaar 2017-2018 nadert zijn eind. Dat betekent dat we afscheid nemen van mensen die zich met hart en ziel ingezet hebben binnen SCPO Lelystad. Aan de andere kant verwelkomen we ook nieuwe gezichten die hun (meer)waarde graag willen toevoegen aan SCPO Lelystad.

 
Lees meer ›

Maandbericht -
07 juni 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (16)

Durf te zijn! Durf te delen! Durf te doen!

Vaak zijn we in het onderwijs geneigd dingen goed te willen doen, zo niet perfect. En als dit niet lukt, voelen we dat soms zelfs als falen. Terwijl we leerlingen juist willen leren dat ze fouten mogen maken en goed genoeg zijn zoals ze zijn. Zijn we eigenlijk geen beter voorbeeld voor leerlingen als we ons kwetsbaar opstellen?
Lees meer ›

SCPO Lelystad en de AVG
25 mei 2018

SCPO Lelystad en de AVG

Nieuwe privacywet van kracht

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe, aangescherpte Europese privacywet van kracht. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is ‘een last voor scholen’, zo schrijft De Telegraaf. Zij moeten namelijk extra discreet omgaan met privacy van leerlingen.
Lees meer ›

Maandbericht -
16 mei 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (15)

Ruimte voor eigenheid

Het ontdekken en gebruiken van de eigen vrije ruimte is voor (bijna) ieder individu een opgave. De huidige tijd vraagt om mensen die autonoom kunnen denken en handelen, maar tegelijkertijd is de cultuur van meten aan collectieve maatstaven tot diep in het onderwijs doorgedrongen. 

 
Lees meer ›

Eerste kwartaalbericht 2018
20 april 2018

Eerste kwartaalbericht 2018

Het jarenlang overvragen en onderwaarderen van het primair onderwijs, de lage bekostiging en een beginnend lerarentekort hebben hun tol geëist. De prestaties van leerlingen blijven geleidelijk dalen en de kwaliteitsverschillen tussen scholen zijn groot, zo blijkt uit de Staat van het Onderwijs, het jaarlijkse rapport van de Inspectie van het Onderwijs dat beschrijft hoe het onderwijs ervoor staat.
Lees meer ›
Maandbericht -
04 april 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (14)

Het manifest ‘Stop dit lerarenregister’ is binnen een week ondertekend door ruim 135 schoolbestuurders, die samen ruim 1700 scholen besturen en het werkgeverschap vervullen van bijna 38.000 leerkrachten in het basisonderwijs (ruim 25%).
Lees meer ›

SCPO kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren
12 maart 2018

SCPO kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren

Op vrijdag 9 maart jl. heeft André Kuipers een Collegetour gegeven voor bijna 600 achtstegroepers uit heel Flevoland, in het Agoratheater in Lelystad. Daarnaast heeft de ondertekening van de intentieverklaring “Flevoland kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren” plaatsgevonden. 
Lees meer ›
Maandbericht -
07 maart 2018

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (13)

SCPO is een lerende organisatie. Het begrip ‘lerende organisatie’ kwam in de jaren negentig van de vorige eeuw op. Men sprak daarbij van instituties als olifanten en dat je die aan het dansen moest zien te krijgen.
Lees meer ›
Scholen SCPO Lelystad actief met NewCityKidz
16 februari 2018

Scholen SCPO Lelystad actief met NewCityKidz

Het project NewCityKidz loopt bijna ten einde. Ruim 750 basisschoolleerlingen hebben gewerkt aan de maquette van hun toekomstig Lelystad. Alle ontworpen en gebouwde maquettes van deze leerlingen worden als een geheel tentoongesteld in de FlevoMeer Bibliotheek, van donderdag 22 februari tot en met zaterdag 3 maart.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8